April 26, 2012

Kõrvitsaküpsised halvaaga


Veel viimased kõrvitsapüree portsud sügavkülmast vaja ära kasutada, otsustasin seekord juba varemgi küpsetatud ja igati maitsvateks tunnistatud küpsiseid teha.
Need küpsised ei näe küll väga erilised ega isuäratavad välja kuid maitse on igati mõnus halvaane.
Küpsised jäävad seest pehmed, seepärast võib neid lausa präänikuteks nimetada.
Ka ilma halvaata saavad küpsised maitsvad ja söövad ka muidu mitte kõrvitsausku inimesed.
Nii et soovitan soojalt proovida, sest taina kokku segamine käib kiirelt kui kõrvitsapüree juba varem valmis.



KÕRVITSAKÜPSISED HALVAAGA

100g võid
175g tumedat muscovado pruuni suhkrut
200g keedetud ja püreestatud kõrvitsat
60g halvaad
1tl vanillsuhkrut
225g jahu
1tl küpsetuspulbrit
1tl soodat
1tl kaneeli

Vahusta või suhkruga heledaks, lisa kõrvitsapüree. Sega teises kausis jahu, küpsetuspulber, sooda ja vanillisuhkur. Lisa koos peeneks hakitud halvaaga kõrvitsa-võisegule, sega ühtlaseks.
Tõsta lusikaga tainaportsud ahjuplaadile, jättes piisavalt ruumi kerkimiseks. Küpseta 200-kraadises ahjus 12-15 min.
Sellest kogusest tuleb u. kahe ahjuplaaditäie jagu küpsiseid.

Allikas: nami-nami.ee

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...