June 8, 2016

Marjane toortatrapuder


Väga toitev, tervislik ja maitsev hommikusöök, mis maitseb nagu suvine marjamaius. Valmistan sellist toorputru üpris tihti, kuna lisaks mõnusale maitsele saab selle saab õhtul valmis teha, et hommikul aega säästedes nautida maitsvat ja toitvat hommikusööki. Lisaks saab pudrus ära kasutada veel viimased marjad sügavkülmast, enne kui uued peale hakkavad tulema. Minule meeldib väga vaarika-mustsõstra või mustika kooslus, kuid loomulikult sobivad kõik marjad, mis endale kõige meelepärasemad on. 


MARJANE TOORTATRAPUDER

u. 4 spl toortatart
4 spl vaarikaid
4 spl mustsõstraid
1 küps banaan
vett või mandli- või kaerapiima

Pane tatar kaussi, kata külma veega, jäta vähemalt neljaks tunniks kuni üleöö likku.
Loputa tatar, pane blenderisse, lisa marjad ja banaan.
Kata vee või piimaga, vedelikku lisa nii palju kui vedelat putru soovid, esialgu lisa vähem vedelikku, hiljem saad vajadusel alati juurde lisada (mina lisan u. niipalju, et kõik koostisained oleksid veega enam-vähem kaetud ).
Maitse, kui sulle tundub,et magusust on vähe, siis lisa 1spl mett või vahtrasiirupit. Mina ei ole magustajat lisanud, kuna küps banaan lisab piisavalt magusust.
Serveeri meelepäraste marjade või puuviljadega, lisa soovi korral veidi kanepiseemneid, õietolmu, kookoslaaste vmt.

Sellest kogusest tuleb 1 kausitäis putru.


4 comments:

  1. Vot nii ma pole veel kasutanud toortatart. Ostsin ka kotikese ja seisab siiani, kuna ei maitse nagu-imelik. Ära ka ei raatsinud visata, kuna tean, et on tervislik. Super, teen siis ka prooviks blenderiga- tundub ahvatlev.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tegelikult mulle meeldib toortatar isegi rohkem kui tavaline pruun tatar. Kasutan toortatart ka teistes toitudes nagu pruuni varasemalt, niiet katseta julgelt, esialgu võib-olla harjumatu, kuid sellega harjub kiirelt. Toortatar sobib muuseas imeliselt ka müsli sisse. Soovitan eksperimenteerida!

      Delete
  2. Katsetasin, käepärast olid sügavkülmutatud vaarikad, õun, banaan, mustikajahu + mandlijook + toortatar-väga maitsev tuli. Lisasin ka nisukliisid.Tänud.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nii tore, et Sulle meeldis, loodan, et võtad pudru tegemise ka edaspidi ette:) Aitäh Sulle tagasiside eest!

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...