Seda väga õhulist mannavahtu olen juba mitmeid aastaid teinud kevadeti teinud ja ikka maitseb see imehea. Nimelt annab vahule mõnusa karamellise maitse pruun suhkur või fariinsuhkur, õhulisust ning kreemisust lisab mannavahu hulka segatud vahustatud vahukoor. Serveeri seda veidi hapukat magustoitu külma piimaga.
RABARBERI MANNAVAHT
5 dl tükeldatud rabarbereid (u. 250 g)
9 dl vett
1,5 dl fariinsuhkrut või pruuni suhkrut
1,5 dl mannat
2 tl vanillsuhkrut
1 dl 35% koort
Koori (noori kodumaiseid rabarbareid ei ole vaja koorida) ja tükelda rabarberid. Pane potti vesi, fariinsuhkur ja rabarberitükid. Kuumuta keemiseni ning keeda vaiksel tulel 10 minutit.
Sega juurde manna, hauta veel 5 minutit. Jahuta ja vahusta mikseriga kohevaks. Lisa vanillsuhkur ja vahustatud vahukoor. Serveeri külma piimaga.
Sega juurde manna, hauta veel 5 minutit. Jahuta ja vahusta mikseriga kohevaks. Lisa vanillsuhkur ja vahustatud vahukoor. Serveeri külma piimaga.
Sellest kogusest jagub neljale.
Retsept: Toidutare.ee
No comments:
Post a Comment