May 26, 2016

Rabarberi-apelsini plaadikook


Rabarberi hooaeg on käimas ja olen juba korduvalt valmistanud kiirelt ja lihtsalt valmivat rabarberisiirupit, mida on hea lahjendada vähese gaseeritud veega ja valmis ongi mõnus jahe jook. Maasikad võib hoopis ära jätta ja lisada rohkem rabarberit ja lisada nt. suur peotäis piparmünti-saab mõnusalt hapukas, samas mündise maitsega jook.
Seekord aga jagan kevadise rabarberikoogi retsepti, mille katteks on pehme apelsinimaitseline kate ning karamelline põhi. Rabarber ja apelsin moodustavad koos väga mõnusa maitsekoosluse, tasub proovida. Kook maitseb hästi nii ahjusoojalt kui ka järgmisel päeval külmkapikülmalt.
Soovitan kasutada kindlasti ökoapelsine, mida saab osta nt. Biomarketist.





RABARBERI-APELSINI PLAADIKOOK


Põhi:

100 g võid
1,5 dl suhkrut
2 dl jahu
näpuotsatäis soola

Põhja peale:
500 g rabarbereid

Kate:
4 muna
1 apelsini mahl ja riivitud koor
1,5 dl suhkrut
0,75 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit


Põhja valmistamiseks vahusta toasoe või suhkruga. Lisa jahu ja sool ning sega ühtlaseks. Suru tainas kandilise, nt 22 × 32 cm suuruse ahjuvormi põhjale. Küpseta 175-kraadises ahjus 10 minutit.

Katte tarvis vahusta kergelt munad suhkruga. Sega hulka apelsinist pressitud mahl, riivitud apelsinikoor, ja küpsetus­pulbriga ühendatud jahu.

Tükelda rabarberid, puista eelküpsetatud põhjale ja laota kate peale. Küpseta veel 25–30 minutit.

Retsept: Lia Virkus





No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...