Mulle meeldib väga maasika-rabarberi maitsekooslus- natuke hapu, natuke magus maasikane. Seekordne koogipostitus sisaldabki nii maasikaid kui ka rabarbareid koos krõbeda kaerahelbe purukatte ja mahlase kohupiimatäidisega. Kook saab suur ja maitsev, mida jagub ka suuremale seltskonnale.
MAASIKA-RABARBERI KOHUPIIMA PURUKOOK
Puru:
180g võid
1dl suhkrut
300g kiirkaerahelbeid
2dl täistera nisujahu
soola
Kohupiimatäidis:
500g kohupiima
200g hapukoort
1,5dl suhkrut
3 muna
Maasika-rabarberitäidis:
250-300g rabarbareid
250g maasikaid
1dl pruuni suhkrut
Tükelda väikesteks tükkideks rabarberid ja maasikad, sega suhkruga.
Mõõda kaussi kõik kuivained, lisa sulatatud või. Sega ühtlaseks puruks.
Klopi lahti munad, lisa suhkur, kohupiim ja hapukoor.
Aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormi(u. 30*15cm) põhja 3/4 purust, tasanda lusikaga.
Vala ettevaatlikult peale kohupiimatäidis, tõsta peale maasikad/rabarberid(ilma vedelikuta).
Viimasena raputa peale allesjäänud puru.
Küpseta kooki 175 kraadises ahjus u. 45. minutit.
Väga maitsev kook! Mul oli vaja kohupiim ja hapukoor just ära tarvitada ning sattusin selle retsepti peale. Kiirkaerahelbeid polnud mul kapis, kuid asendasin need kaerakliidega. Samuti polnud mul rabarbereid ega maasikaid, vaid lisasin nende asemel vaarikaid ja mustikaid. Ka enda poolsete muudatustega oli see väga maitsev! Kujutan ette, et maasika ja kaerahelveste kooslus on imeline, seega maasika ajal proovin kindlasti veel seda retsepti. Aitäh retsepti eest!!!!
ReplyDeleteAitäh tagasiside eest! Rõõm kuulda, et kõik õnnestus ja kook maitses!
DeleteAsendasin kiirkaerahelbed neljaviljahelvestega ning maasikad jätsin välja, kuna neid ei juhtunud külmikus olema. Panin selle asemel rohkem rabarbereid ja lisasin neile ka kaneeli. Lõpptulemus jäi väga maitsev :)
ReplyDeleteNii tore, et katsetasid, andsid tagasisidet ja said maitsva koogi ka ainult rabarbareid kasutades:)
DeleteThanks and that i have a neat provide: kitchen cabinet remodel
ReplyDelete