Küpsetasin taas ühte oma lemmik rabarberikooki, mida juba viimased paar aastat olen alati rabarberi hooajal valmistanud. Tegemist on väga rikkaliku küpsetisega-pehmel koogipõhjal kreemine magus kondenspiimaga täidis koos hapukate rabarbritega, kõige peal kohev beseekate. Seekord vähendasin kondenspiimakogust, seega, kes on väga suur maiasmokk võib kondenspiima kogust suurendada.
Koogi peaks enne sööma asumist kindlasti maha jahutama, et saaks kenad koogiviilud lõigata. Maitseb hea nii küpsetamispäeval kui ka üle öö seisnuna.
RABARBERIKOOK KONDENSPIIMA JA BESEEKATTEGA
Põhi:
120g võid
60g suhkrut
1 muna
140g riisijahu
40g maisitärklist
1tl küpsetuspulbrit
näpuotsaga soola
Täidis:
3 munakollast
250g hapukoort
350-400g rabarbrit
250g magusat kondenspiima
1tl vanillisuhkrut
1spl maisitärklist
Beseekate:
3 munavalget
1dl suhkrut
Vahusta või suhkruga heledaks kreemiks. Lisa muna, vahusta edasi. Lisa küpsetuspulbri ja soolaga segatud jahu ja maisitärklis, sega ühtlaseks tainaks. Määri tainas küpsetuspaberiga kaetud 26cm ümmargusse lahtikäivasse koogivormi põhja ja äärtele. Kata koogiääred fooliumiga. Küpseta põhja 200-kraadises ahjus 10 minutit.
Klopi lahti munakollased, sega hulka kondenspiim ja hapukoor. Lõpuks lisa ka rabarbritükid. Vala täidisemass eelküpsetatud põhjale. Küpseta kooki 180-kraadises ahjus 30 minutit. Võta kook ahjust ja valmista samal ajal beseekate. Selleks vahusta munavalged tugevaks vahuks, suhkur lisa vahustamise ajal kolmes jaos. Määri besee koogile ja küpseta kooki veel 180-kraadises ahjus 10 minutit kuni besee hakkab muutuma kuldseks.
Jahuta kook ja lõika märjaks kastetud noaga sobivateks tükkideks.
Muudetud retsept pärineb siit
No comments:
Post a Comment