May 20, 2014

Karulaugu-naadipirukas suitsukanaga


Seekord üllatan vahelduseks magusale hoopiski ühe soolase pirukaga. Maitsva ja toitva piruka täidises peitub nii suitsukana, kodujuustu ning vitamiinide rohket värsket naati ja karulauku. Karulauku soovitan lisada vastavalt oma maitsele-kellele meeldib veidi küüslaugune maitse, võib rohkem karulauku lisada, kellele ei meeldi karulauk, siis võib karulaugu üldse ära jätta või lisada vähem karulauku. Pirukapõhjas on kasutatud riisijahu koos täistera nisujahuga ning ka veidi keedetud kartulit, mis muudab pirukapõhja mõnusalt pehmeks ning maitsvaks.


KARULAUGU-NAADIPIRUKAS SUITSUKANAGA

Põhi:
150g keedetud kartulit
120g võid
2dl riisijahu
1dl täistera nisujahu(nt.Kivisaare)
2spl vett
näputäis soola

Täidis:
200g suitsukana
suur peotäis naati
peotäis karulauku
300g kodujuustu
100g hapukoort
2 muna
soola
pipart

Valmista tainas, selleks koori ja riivi kartulid.
Näpi toasoe või, riivitud kartulid ja jahud omavahel segamini. Lisa juurde vesi ja sega ühtlaseks tainaks. Suru tainas küpsetuspaberiga kaetud 24 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhja ja äärtele. Küpseta põhja 200.kraadises ahjus u. 7-8. minutit.
Täidiseks lõika suitsukana väiksemateks tükkideks.
Pese naat ja karulauk, lõika peeneks.
Pane kõik koostisained kaussi ja sega läbi, maitsesta vajadusel soola ja pipraga.

Vala täidis eelküpsetatud põhjale. Küpseta 180-kraadises ahjus u. 30-40.minutit.

Lase pirukal jahtuda ja serveeri värske salatiga.


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...