Kui rabarberikooki juba küllalt küpsetatud siis hea võimalus rabarberitele kasutus leida on keeta need mahlaks.
Mahl saab igati mõnus ja säilib suletult külmikus vähemalt nädala(kui muidugi jagub seda nii kauaks)
Rabarberimahl võiks natukese veega(kui kasutada mullivett, saab mõnusat rabarberilimonaadi) lahustada, et jook väga kange ei oleks.
Värskemat maitset saab lisades keedupotti värsket piparmünti.
RABARBERIMAHL
1kg rabarbrit
1,5-2l vett
3dl suhkrut
soovi korral värskeid piparmündilehti
Kui kasutad noori rabarberivarsi, pole vaja rabarbereid koorida, pese need vaid puhtaks ja tükelda.
Vala potti (lisa ka piparmündilehed), kalla peale vesi ja suhkur.
Lase keema tõusta, keera tuli vaiksemaks ja lase podiseda u. 25 min. kuni rabarber on pehmeks keenud.
Tõsta pott tulelt ja kurna läbi peene sõela või marli.
Lahjendada veega.
Sellest kogusest tuleb u. 2 liitrit mahlakonsentraati.
Säilib külmikus u. 2 nädalat.
Allikas: Nutika perenaise kokaraamat
Oi, kui ilusad ja suvehõngulised pildid! Rabarberimahla on tõesti mõnus juua, eriti suvel. Ja Marit, sul on nii ilusat punast värvi ka see mahl tulnud! Mõnus :))!
ReplyDeleteAitäh, Maris!
ReplyDeleteMahl sai tõesti maitsev, eriti mõnus limpsata kuumal suvepäeval.
Ilusa punase mahla saamiseks tuleb kasutada punaseid rabarberivarsi:)