June 17, 2012

Rabarberi-maasika kohupiimakook


Vaikselt hakkab juba rabarberikookide vaimustus mööduma, kuid enne kodumaisete maasikate valmimist tahaksin jagada üht hästi mõnusat  maasika-rabarberimoosiga kohupiimakoogi retsepti.
Selle mõnusa moosi idee pärineb Tuulilt, kes kasutas juustukoogis sellist ilusat moosimustrit.
Kuna mulle sümpatiseerivad kohupiimakoogid veidi enam siis valmis mul mõnusalt kreemjas maasika-rabarberi moositräpsudega kohupiimakook.
See silmailu pakkuv kook muutub seistes aina maitsvamaks ja peaks meeldima ka neile, kes rabarberikooke ei armasta.


MAASIKA-RABARBERI KOHUPIIMAKOOK

PÕHI:
3dl jahu
100g võid
1dl suhkrut
näputäis soola
0,5tl küpsetuspulbrit
1 muna

MOOS:
200g maasikaid
200g rabarbrit
1-1,5dl suhkrut
1-2spl maisitärklist

TÄIDIS:
3 muna
600g kohupiima või kohupiimapastat
100g hapukoort
1,5dl suhkrut
1tl vanillsuhkrut

Kõigepealt valmista moos- selleks haki rabarbrid, vala koos suhkru ja maasikatega potti.
Lisa poti põhja õige natuke vett, keeda kuni maasikad ja rabarberid hakkavad katki lagunema.
Püreeri ja aseta pott taas tulele, lisa maisitärklis ja lase keema tõusta.
Jahuta.

Põhjaks sega omavahel kuivained ja lisa külmad võikuubikud, haki noaga puruseks.
Viimasena lisa muna ja sega kiirete liigutustega ühtlaseks tainaks.
Lase pool tundi külmikus seista.
Kata 24-cm läbimõõduga koogivormi põhi ja ääred tainaga.
Küpseta 200-kraadises ahjus u.10minutit.


Vahusta kergelt munad ja suhkur.
Sega juurde kohupiim, hapukoor ja vanillsuhkur.
Vala eelküpsetatud põhjale pool kohupiimakogusest.
Tõsta täidisele lusikaga pool rabarberi-maasikamoosi kogusest, aja moos kahvliga ringjate liigutustega laiali. 
Kata allesjäänud kohupiimatäidisega ja tõsta lusikaga väikesed moosiportsud, aja kahvliga laiali.
Küpsta 175-kraadises ahjus u.45-55. minutit või kuni kook hakkab äärtest kergelt kuldseks muutuma.




No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...