Kevadpühade koogisoovituseks on see suur ja mahlane (täiesti nisujahuvaba!) porganditort hõrgu toorjuustukreemiga. Tort on tõesti väga hea ning ei ole liiga magus, kuna ilusate kollaste porgandibiskviitide vahel on maitsev, kuid õrnalt hapukas laimi-toorjuustukreem.
Suurepärase retsepti leidsin Nami-nami-ist, retsepti muutsin niipalju, et vähendasin suhkrukogust ja asendasin nisujahu riisijahu ja tärklisega.
Olen seda torti teinud ka varem, nimelt eelmine aasta emale emadepäevaks, nii et kes nädalavahetusel pashaga maiustab, saab seda torti ehk mai teisel pühapäevaks valmistada.
Jagan veel mõned koogisoovitused, mis sobiksid munadepüha lauale. Kes soovib veel kreemisemat toorjuustutorti, soovitan seda porganditräpsulist porgandi-toorjuustukooki. Minu blogi üks populaarseim kook on see mõnusa kakao-purukattega kohupiimakook kirssidega. Kõige viimaseks soovituseks on minu üks lemmik kohupiimakookidest rosinatega kohupiima-plaadikook.
Magusaid kevadpühi!
KIHILINE PORGANDITORT TOORJUUSTUKREEMIGA
- Porgandibiskviit:
- 500 g toorest porgandit (puhastatud kaal)
- 4 suurt muna
- 180 g suhkrut
- näpuotsaga soola
- 180 g riisijahu
- 60g kartulitärklist
- 2 tl küpsetuspulbrit
- 2 tl vanillisuhkrut
- 100 g mahedamaitselist õli
- Laimi-toorjuustukreem:
- 400 g toasooja maitsestamata toorjuustu
- 300 g paksemat hapukoort
- 100 g suhkrut
- 2 tl vanillisuhkrut
- 1-2 laimi mahl ja riivitud koor
Porgandibiskviidid: Koori porgandid ja riivi peene riiviga. Vahusta munad suhkru ja soolaga kohevaks vahuks.
Sega jahu, kartulitärklis, küpsetuspulber ja vanillisuhkur omavahel.
Sega munavahu juurde esmalt õli, siis porgandid ja seejärel kuivainesegu.
Kalla 1/3 tainast küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (u. 25x30 cm). Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 10-12 minutit, siis võta ahjust välja ja lase täielikult jahtuda. Küpseta nii veel kaks porgandibiskviiti.
Laimi-toorjuustuglasuur: sega toorjuust, hapukoor, suhkur, vanillisuhkur ja laimikoor ning -mahl omavahel ühtlaseks (kõige lihtsam on seda teha elektrimiksriga).
Tordi kokkupanek: Lõika kõigil kolmel biskviidil ääred ära ja hoai need alles. Tõsta üks biskviit tordialusele, määri peale 1/3 toorjuustukreemist. Jätka, kuni saad kolmekihilise tordi (pealmiseks kihiks on toorjuustukreem).
Kata ka tordi ääred kreemiga. Näpi sõrmede vahel allesjäänud biskviidi ääred puruks ja kata sellega koogiääred.
Kaunista nt. melissilehtedega, füüsalitega või martsipanist lilledega (kaunista vahetult enne serveerimist).
Retsept veidi muudaetud kujul nami-nami.ee
Sega jahu, kartulitärklis, küpsetuspulber ja vanillisuhkur omavahel.
Sega munavahu juurde esmalt õli, siis porgandid ja seejärel kuivainesegu.
Kalla 1/3 tainast küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (u. 25x30 cm). Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 10-12 minutit, siis võta ahjust välja ja lase täielikult jahtuda. Küpseta nii veel kaks porgandibiskviiti.
Laimi-toorjuustuglasuur: sega toorjuust, hapukoor, suhkur, vanillisuhkur ja laimikoor ning -mahl omavahel ühtlaseks (kõige lihtsam on seda teha elektrimiksriga).
Tordi kokkupanek: Lõika kõigil kolmel biskviidil ääred ära ja hoai need alles. Tõsta üks biskviit tordialusele, määri peale 1/3 toorjuustukreemist. Jätka, kuni saad kolmekihilise tordi (pealmiseks kihiks on toorjuustukreem).
Kata ka tordi ääred kreemiga. Näpi sõrmede vahel allesjäänud biskviidi ääred puruks ja kata sellega koogiääred.
Kaunista nt. melissilehtedega, füüsalitega või martsipanist lilledega (kaunista vahetult enne serveerimist).
Retsept veidi muudaetud kujul nami-nami.ee
No comments:
Post a Comment