Olen viimasel ajal üritanud valmistada natuke tervislikumaid küpsetisi ja üritanud võimalusel nisujahu asendada teiste jahudega. See mõnus kookose ja õrna kaneeli maitsega keeks on täiesti suhkruvaba (oih, kaunistuseks raputasin natuke tuhksuhkrut peale), magusust annab agaavisiirup. Tavalise nisujahu asemel on kasutatud täistera speltajahu. Kuna keeks sisaldab ohtralt kookoshelbeid, siis selline täistera-karune maitse jääb tuvastamata tänu krõmpsuvatele kookoshelvestele.
Soovitan proovida kõigile, kel isutab magusa küpsetise vastu, kuid suhkrut kasutada ei soovi.
KOOKOSEKEEKS
280g täistera speltajahu
2tl küpsetuspulbrit
2tl kaneeli
130g kookoshelbeid
75g võid
170g agaavisiirupit
2 muna
300 ml piima
1tl vanilliekstrakti
Vahusta või siirupiga, lisa ükshaaval munad.
Seejärel lisa vanilliekstrakt ja piim.
Teises kausis sega kõik kuivained ja lisa need vedelatele koostisainetel.
Sega läbi(tainas jääb suhteliselt vedel) ja vala küpsetuspaberiga kaetud keeksivormi.
Küpseta 175-kraadises ahjus u. 1 tund.
Retsept: Natasha Corrett "Ausalt tervislik. Aluseline toit sinu tervise jaoks."
Kas täistera speltajahu ja täistera speltanisujahu on üks ja sama asi?
ReplyDeleteEi ole, mina kasutan tavaliselt Vändra pehmet speltajahu, mis on valgem ja peenem kui täistera speltajahu ning ei jäta sellist nn, karust maitset küpsetisele. Selles keeksis kasutasin täistera speltajahu, kuhu see sobis hästi koos kookoshelvetega. Loe täpsemalt siit- https://sites.google.com/site/vonderloib/
ReplyDelete