See nostalgiline õunakook maitseb täpselt nagu vanaema tehtud.
Pehme biskviidikattega kaetud kaneelised õunad, põhjaks ehtsa võiga tehtud muretainas. Kook on küll natuke aeganõudev kuid igati väärt seda ajakulu!
BISKVIITKATTEGA ÕUNAKOOK
PÕHI:
200g võid
1dl suhkrut
1 muna
300g jahu
0,5tl küpsetuspulbrit
VAHELE:
700g-1 kg õunu
paar spl suhkrut olenevalt õunte hapukusest
1,5tl kaneeli
BISKVIITKATE:
5 muna
5spl suhkrut
5spl jahu
Põhjaks vahusta toasoe või suhkruga, lisa edasi vahustades muna.
Sega juurde küpsetuspulbriga segatud jahu.
Vormi ühtlane tainas, kata suurem ahjuplaat ühtlaselt tainaga.
Koori ja tükelda õunad, kata koogipõhi õuntega, raputa peale suhkrut ja kaneeli.
Küpseta kooki 200-kraadises ahjus u.10-15 minutit.
Samal ajal vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks.
Sõelu juurde jahu, sega ettevaatlikult ühtlaseks.
Vala eelküpsetatud koogile biskviit ja küpseta kooki veel 175-kraadises ahjus
u.15-20 minutit või kui biskviit on kaunilt helepruun.
Lõika kook ruutudeks, soovi korral raputa peale tuhksuhkrut.
No comments:
Post a Comment