October 15, 2012

Kodune õunakook


Veel õunakoogi retsepte kuniks veel õunte hooaeg kestab. Seda kooki küpsetan ikka ja jälle, sest see üks lemmik õunakookidest. Kook sai ilusa punase jumega kuna lisasin õunte sekka natuke paradiisiõunu.
Minule maitseb see kook kõige paremini kui kook on veel õrnalt soe ja kõrval tuleks kindlasti juua külma piima või serveerida vanillijäätisega. Ettevaatust-mitte hakata kohe peale ahjust välja võtmist sööma-kuna kuum õunatäidis võib suu ära kõrvetada!

KODUNE ÕUNAKOOK

Tainas:
200 g võid
0,5 dl suhkrut
1 tl õunaäädikat
2 sl vett
6 dl jahu
100 g kohupiima
0,5 tl soola

Täidiseks:
u. 400 g õunu
maitse järgi suhkrut
2 tl kaneeli

Mõõda kaussi jahu, suhkur, sool, lisa külmad võitükid. Haki sõmeraks, lisa kohupiim ja äädikaga segatud vesi. Sega ühtlaseks tainaks. Aseta paariks tunniks külmikusse.
Jaga tainas kaheks. Rulli jahusel pinnal õhukeseks väikse ahjuvormi suuruseks ristkülikuks.
Kata väiksem ahjuvorm(u.20*30) tainaga, tõsta peale õunaviilud. Puista peale suhkrut ja kaneeli. Kata õunaviilud teise õhukeseks rullitud tainaga. Suru taina servad kokku. Määri pealt munaga. Küpseta 200-kraadises ahjus u. 25 min.

Allikas: Oma Maitse


2 comments:

  1. väga rõõmsavärviline pilt! Plaanin seda kooki peagi katsetada :)

    ReplyDelete
  2. Suslik, proovi järgi!
    Kindlasti tuleks taina rullimisel natuke jahu taina alla panna, kuna tainas kleepuv ja koogi ääred ilusti tainaga kinni pigistada et õunamahlad välja ei voolaks.
    Kuna tainas on üpris vähe suhkrut siis õuntele tuleks suhkrut lisada vastavalt õunte hapukusele ja kui magusat kooki soov saada on!
    Head küpsetamist!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...