Maitsvat õunastruudlit saab valmistada ka täisterajahust. Seda mahlast struudlit on minu õde juba mitmeid kordi küpsetanud ja seda maitstes alati imestan kui hea struudel valmib täisterajahust. Hõrgus struudlis on rohkelt õuna-rosinatäidist, mida ümbritseb krõbe tainakiht.
Maitseb kõige paremini leigelt koos vanillijäätisega.
TÄISTERAJAHUST ÕUNASTRUUDEL
Tainas:
150 g täistera nisujahu
60 ml vett
2 spl vahtrasiirupit
soola
Määrimiseks:
3 spl sulatatud võid
Täidis:
500g õunu
1 spl demerara suhkrut
0,5tl kaneeli
1tl maisitärklist
2 spl rosinaid
2 spl hakitud mandleid
2 spl riivsaia
Sega kõik taina koostisosad, kuni moodustub ühtlane tainas.
Vormi palliks, lase kuuma veega loputatud niiskes kausis 30 minutit seista.
Laota lauale suur rätik, puista sellele jahu ja rulli tainas nii õhukeseks kui võimalik.
Võta taina pikematest külgedest sõrmedega kinni ja venita see ruudukujuliseks.
Määri tainas võiga kokku ning puista riivsaiaga üle.
Koori õunad ja lõika õhukesteks viiludeks, sega läbi suhkru, kaneeli, maisitärklisega ja laota tainale. Puista peale mandlid ja rosinad.
Tõsta taina servad õunte peale ja keera käterätiku abil tainas õrnalt rulli.
Küpseta 200 kraadises ahjus u.50.minutit.
Sellest kogusest tuleb 1 suur või 2 väiksemat struudlit.
Retsept ajakiri Naised
Pildid näeb täiesti uskumatu välja ;)
ReplyDelete