Veidi tervislikumad, kuid ikkagi imemaitsvad brownie-ruudud, kus nisujahu on täielikult asendatud rukkijahuga. Samuti on brownie-des peidus peeti, mis muudab koogi mahlaseks ja pehmust jätkub ka järgmiseks päevaks. Brownie peab seest kergelt niiskeks jääma, seega tuleb koogi küpsetamisel jälgida, et see üle ei küpseks. Kes soovib browniesd veidi pidulikumaks muuta, soovitan katta kook mõnusa šokolaadise kattega.
ŠOKOLAADI-PEEDI BROWNIE
3 muna
200g suhkrut
350g peenelt riivitud keedetud peeti
120g võid
200g tumedat šokolaadi
3spl kakaod
1tl küpsetuspulbrit
1tl vanillsuhkrut
120g rukkijahu
Tõsta peenelt riivitud peet sõelale, lase vedelikul välja nõrguda.
Sulata või, tõsta tulelt, lisa hakitud šokolaad.
Sega kuni šokolaadi sulamiseni, jahuta.
Vahusta munad suhkruga vahule, lisa peene nirena jahtunud šokolaadi-või segu.
Sega juurde nõrgunud peet. Sega ühtlaseks, viimasena lisa omavahel segatud kuivained.
Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormi(u.20*30cm)
Küpseta 180-kraadises ahjus u.20-30. minutit.
Kontrolli küpsust puutikuga, kook peab jääma seest kergelt niiske.
Väga head
ReplyDelete