December 30, 2011

Jõhvika-valge šokolaadi tort


See kaunis tort oli meil selle aasta jõululaual. Kuna lund jõuludeks maha ei sajanud, tuli tort üleni valge-leevendamaks valgete jõulude igatsust.
Tort maitses kõigile väga- magusale šokolaadikreemile lisas tasakaalustavat hapukust jõhvikamoos.
Kellel veel homseks aastavahetuseks magusa ideid pole, siis mina soovitaksin kohe väga seda uhket ja üpriski lihtsalt valmivat torti, mis sobiks suurepäraselt aastat lõpetama!

JÕHVIKA-VALGE ŠOKOLAADI TORT


BISKVIIT:
5 muna
5spl jahu
5spl tärklist
5spl suhkrut
0,5tl küpsetuspulbrit

VAHELE:
350-450g jõhvikamoosi
300g kohupiimapastat
2dl vahukoort
150g valget šokolaadi

Eralda munavalged kollastest, vahusta tugevaks vahuks.
Munakollased koos suhkruga vahustada, lisada pool munavalge vahust, segada ettevaatlikult.
Sõelu juurde jahu-tärklise-küpsetuspulbrisegu.
Viimasena lisa allesjäänud munavalgevaht.
Vala tainas 24cm lahtikäivasse koogivormi, küpseta 200-kraadises ahju u.20-30 minutit.
Kontrolli biskviidi küpsust puutikuga.
Võta biskviit ahjust ja jahuta täielikult maha.
Lõika biskviit kolmeks.
Kreemiks sulata veevannil valge šokolaad.
Vahusta vahukoor.
Mikserda kohupiimapasta hulka peene joana sulatatud valge šokolaad, viimasena sega juurde vahustatud koor.
Tõsta üks biskviidi ketas serveerimisalusele, kata jõhvikamoosiga(üsna paksult, kuna šokolaadikreem on magus)
Tõsta peale teine biskviidiketas, kata moosiga(mul ununes;), tõsta moosile u.pool šokolaadikreemist, aja ühtlaselt laiali.
Aseta peale viimane biskviidiketas kata taas moosiga ja allesjäänud kreemiga, kata ka tordi ääred kreemiga.
Jäta tort vähemalt 6tunniks külmikusse maitsestuma.
Kaunista nt.tuhksuhkrus jõhvikatega ja mandlilaastudega(selleks sega 50g mett 100g mandlilaastudega ja aseta ahjuplaadile, küpseta 180-kraadises ahjus kuni mandlimass on kuldpruun, lõika kohe sobivad kujundid, jahtudes muutuvad laastud kõvaks).


Kaunist aastavahetust!!!


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...