December 25, 2011

Mesised piparkoogid


Kaunist ja rahulikku jõuluaega!

Sel aastal tegin piparkoogitaina ise, selle retsepti järgi on minu ema juba aastaid piparkooke küpsetanud ja saanud meie lemmik piparkoogitaina retseptiks.
Siirupi asemel on kasutatud mett,  karamellist maitset lisab fariinsuhkur, mõnusat maitset annab jahvatatud mandlid. 
Kaunistasin seekord piparkoogid valge šokolaadiga- piparkoogid said väga maitsvad ja ega neid kauaks jätkunudki:)


PIPARKOOGID

1,5dl mett
2dl fariinsuhkrut
2tl kaneeli
2tl nelki
2tl kardemoni
0,5tl soola
2muna
250g võid
2tl soodat
7dl jahu
1dl jahvatatud mandleid

Mõõda potti mesi, fariinsuhkur, või ja maitseained.
Pane pott tulele ja kuumuta kuni või on sulanud.
Võta pott tulelt ja jahuta.
Lisa jahtunud segule munad, klopi ühtlaseks.
Sega juurde jahu ja sooda segu ning jahvatatud mandlid.
Sega ühtlaseks tainaks. Kata tainas toidukilega ja lase seista vähemalt järgmise päevani külmikus.
Vormi tainast piparkoogid ja küpseta 180-kraadises ahjus u.8-10.minutit.
Kaunista nt. valge või tumeda šokolaadiga.

Retsept pärineb ajakirjast Kodukiri



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...