Kuumi suveilmu aitab mööda saata see mõnus jahutav limonaad. Veelgi toredam on see, et limonaadis puudub suhkur, magusust lisab hoopiski mesi. Antud baasretseptile võib huvitava maitse saamiseks lisada nt. sidrunit või piparmünti. Valmib see märjukene imelihtsalt ja iseenesest on vaid puhastamise/hakkimise ja kurnamise vaev.
Maasika ja rabarberi maitselist siirupit tasub suurem ports ette teha, sest see jook säilib külmikus vähemalt 1 nädala (kui seda nii kauaks üldse jätkub).
MAASIKA-RABARBERI LIMONAAD
Siirup:
300-400g rabarberit
200g maasikaid
3spl mett
keevat vett
Maitseks:
sidrunit
piparmünti
Serveerimiseks:
gaseeritud vett
Pese ja tükelda rabarberid(noori varsi pole vaja koorida) ja maasikad.
Kui sulle meeldib hapukas sidruni maitse, lisa ühe (või poole sidruni) sidruni viilud.
Kes soovib, võib lisada ka piparmündilehti.
Vala suurde kaussi, lisa mesi ja sega läbi.
Vala peale keedetud vett, niipalju, et kõik oleks veega kaetud.
Lase seista toatemperatuuril, kuniks segu jaheneb.
Seejärel aseta kausile kaas ja jäta külmikusse vähemalt 4tunniks kuni üleööks seisma.
Kurna vedelik läbi sõela pudelisse ja hoiusta siirupit külmikus.
Serveerimiseks lahjenda siirup gaseeritud vee ja jääkuubikutega.
No comments:
Post a Comment