Magusatest kodumaisetest maasikatest valmis šokolaadi-maasikatort. Tort sai kaunis ja uhke-põhjaks seest kergelt niiske brownie põhi, täidises maasikad ja kondenspiima-toorjuustuvaht, kõige tipuks kreemine šokolaadi glasuur. Mmm..., kas pole mitte ahvatlev.
MAASIKA-ŠOKOLAADITORT
Põhi:
75g võid
75g tumedat šokolaadi
75g suhkrut
2 muna
4sl (riisi)jahu
näputäis soola
0,5tl küpsetuspulbrit
Kreem:
200g toorjuustu
150ml vahukoort
150g kondenspiima
3 lehte želatiini
Vahele ja peale:
u.300-400g maasikaid
Glasuur:
50g tumedat šokolaadi
100ml vahukoort
Põhjaks klopi munad suhkruga lahti.
Sulata või ja šokolaad vesivannil, lisa munasegule.
Viimasena sega juurde omavahel segatud küpsetuspulber, jahu ja sool.
Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud 20cm lahtikäivasse koogivormi.
Küpseta 170-kraadises ahjus u.15.minutit.
Koogipõhi peab jääma seest veidi niiske.
Jahuta põhi ja aseta lahtikäiva koogivormi põhja.
Et saada kenad tordiääred kata koogivormi ääred õrnalt võiga ja aseta peale tordikile või küpsetuspaberi ribad.
Kata koogipõhi ilusate suurte maasikatega.
Täidiseks vahusta vahukoor, lisa kondenspiim ja toasoe toorjuust.
Pane želatiinilehed 5.minutiks külma vette likku. Pigista liigne vedelik välja ja lahusta väheses kuumas vees.
Nirista želatiin kreemi hulka.
Vala täidis põhjale ja aseta külmikusse vähemalt neljaks tunniks.
Glasuuriks sulata vesivannil šokolaad ja sega juurde rõõsk koor.
Vala glasuur koogile ja lase külmas taheneda
Kaunista kook värskete maasikate ja piparmündilehtedega.
Tordi idee: http://toitjailusadasjad. blogspot.com/
No comments:
Post a Comment