Need mõnusad jõulused maiuse valmivad väga lihtsalt! Kõige suurem vaev on karamelli tegemine, kuid seegi tegu käib väga kiirelt. Lisaks sobivad need kaunid maiused kallitele sõpradele/perele kinkimiseks. Vabalt sobib kasutada vähese soolasisaldusega kreekereid, sest soola maitset tunda ei jää, magus karamell ja mõrkjas šokolaad tasakaalustavad maitse.
ŠOKOLAADI-KARAMELLIRUUDUD KUIVATATUD JÕHVIKATE JA PISTAATSIAPÄHKLITEGA
100-150g kreekereid(sobivad ka vähese soola sisaldusega)
180g võid
100g pruuni suhkrut, nt. hele muscovado
200g tumedat šokolaadi
50g puhastatud soolamata pistaatsiapähkleid
50g kuivatatud jõhvikaid
Kata 22*33cm ahjuvorm küpsetuspaberiga, laota põhjale ühtlase kihina kreekerid.
Sulata paksupõhjalises potis keskmisel kuumusel või ja suhkur.
Sega kuni segu on ühtlane ja mullitab.
Võta pott tulelt ja vala kohe kreekerite peale, aja ühtlaselt laiali(seda tuleks üsna kiiresti teha, sest karamell taheneb ruttu).
Küpseta 190-kraadises ahjus u.8-10.minutit kuni karamell mullitab igalt poolt
ja on muutunud natuke tumedamaks.
Võta ahjuvorm ahjust, kata tükeldatud šokolaadiga, pane vorm ahju tagasi u. minutiks
või kuni šokolaad on piisavalt sulanud, et laiali määrida. Aja spaatliga šokolaad ühtlaselt laiali.
Raputa šokolaadikihile hakitud pistaatsiapähkleid ja kuivatatud jõhvikaid.
Tõsta vorm jahedamasse kohta, et šokolaad taheneks.
Lõika terava noaga sobivateks ruutudeks või kolmnurkadeks.
Maiused säilivad õhukindlas karbis umbes nädala.
Retsept veidi muudetud kujul:http://www.foodfourthought.com.au/blog
P.S. Soolamata pistaatsiapähkleid müüakse nt. Keskturul pähklite-kuivatatud puuviljade letis, ka olen näinud Piprapoes ja Solarise toidupoes.
No comments:
Post a Comment