December 1, 2011

Piparkoogivahvlid


Neid kauneid värvilisi vahvleid on tore küpsetada vahelduseks tavapärastele piparkookidele.
Piparkoogimaitset saab timmida oma maitse järgi lisades siis kas rohkem või vähem piparkoogimaitseainet.


Vahvlid saavad krõbedad ja maitsevad kõige paremini küpsetamispäeval. Kuid igati sobilikud ka kinkimiseks, kui valmis kaunistatud vahvlid pakkida nt.tsellofaani ja tarbida paari päeva jooksul.
Kaunista vahvleid vastavalt oma maitse järgi kas tumeda, valge või piimašokolaadiga, seejärel raputa kaunistuseks nt. kookoshelbeid, hakitud pähkleid või klaaskommipuru.


PIPARKOOGIVAHVLID


2 muna
50g tumedat siirupit
50g suhkrut
100g võid
2,5dl piima
150g jahu
50g tärklist
1,5-2tl piparkoogimaitseainet

Vahusta munad suhkruga kohevaks, lisa sulatatud või.
Sega juurde vaheldumisi jahu-tärklise-piparkoogimaitseaine segu ja piim.
Lase tainal tund aega seista.
Vajadusel lisa piima või jahu.
Küpseta vahvlimasinas vahvlid.
Kasta vahvlid sulatatud šokolaadi, kaunista näiteks kookoshelveste, hakitud pähklite või nonparellidega.
Lase šokolaadil tahened ja siis maiustama!






No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...