Šokolaadi rullbiskviit, mille vahel rohkelt kirsse ja vanillimaitseline kohupiimakreem.
Et rull veelgi pidulikumaks muuta, katsin rulli Milka šokolaadi toorjuustuga ja jõuluhõngu lisasin šokolaadist tähekestega.
Rull sai väga maitsev(kindlasti üks lemmik rullbiskviit), õhuline ja igati sobilik peolauale.
KIRSSIDEGA ŠOKOLAADI RULLBISKVIIT
BISKVIIT:
4muna
1,5dl suhkrut
4spl jahu
2spl tärklist
3sl kakaod
1tl küpsetuspulbrit
KOHUPIIMA TÄIDIS:
2dl vahukoort
200g kohupiimapastat
1,5tl vanillisuhkrut
0,5-1dl suhkrut
KIRSITÄIDIS:
400g kompotikirsse või külmutatud kirsse
kui kasutad külmutatud kirsse siis:
1dl moosisuhkrut
3spl maisitärklist
PEALE:
1pk Milka toorjuustu või
100g sulatatud šokolaadi segada 1dl vahustatud vahukoorega
Biskviidiks vahustada munad suhkruga tugevaks vahuks.
Lisada sõeludes omavahel segatud jahu, tärklis, kakao ja küpsetuspulber.
Segada ettevaatlikult ühtlaseks tainaks, valada küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile ja küpsetada 200-kraadises ahjus 10-12 minutit.
Võta biskviit ahjust ja lase täielikult maha jahtuda.
Kui kasutad külmutatud kirsse, pane potti kirsid, moosisuhkur ja tärklis, kuumuta keskmisel kuumusel, kuni kirsid on sulanud ja moos pakseneb.
Lase jahtuda.
Kreemiks vahusta vahukoor suhkru ja vanillisuhkruga, lisa kohupiimapasta, sega ühtlaseks.
Määri jahtunud biskviidile kirsikompoti kirsse ja immuta ka natukese kompoti vedelikuga, või kata biskviit valmis keedetud kirsimoosiga.
Tõsta peale kohupiimakreem, aja ühtlaselt laiali.
Keera biskviit rulli.
Aseta külmikusse ja lase seista vähemalt 4tundi.
Võta biskviit külmast ja kata Milka toorjuustu või sulata šokolaad ja sega vahustatud vahukoorega, kaunista nt. šokolaadist kujunditega.
No comments:
Post a Comment