March 11, 2012

Punase sõstra-rukkivaht


Sügavkülma tühjendades leidsin karbi punaseid sõstraid, mille otsustasin ära kasutada oma ühes lemmik magustoidus - rukkivahus.
Kaunis roosa vaht valmib küllaltki lihtsalt ja kiirelt- seega igati sobilik kiire argipäeva magustoiduks.
Selles tervislikus vahus võib kasutada marjadena ka nt. jõhvikaid või pohli, või hoopiski mõnda mahla, siis valmib magustoit veelgi kiiremini.
Marjavaht on parajalt hapukas-magus, mina serveerisin vahtu koos piimaga- nii maitseb see õige hea.
Retsept sai võetud Nami-nami.ee-st 


   PUNASESÕSTRA- RUKKIVAHT
   4-le


7.5 dl vett 
6 dl punaseid sõstraid 
125 g suhkrut (1.5 dl)
1 kuni 1.5 dl rukkijahu

Pane vesi keema, lisa sõstrad ja keeda pehmeks(soovi korral kurna sõelal seemned ja kestad). Lisa suhkur ja keeda veel paar minutit.
Sõrista pidevalt hoogsalt segades juurde rukkijahu ja keeda segades 10-15 minutit.
Jahuta ja vahusta heledaks vahuks, serveeri piimaga.

Retsept: Nami-nami.ee


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...