Müsli on minu üks lemmikutest argipäeva hommikusöökidest. Seega on mul pea alati varuks purgike enda tehtud müsliga. Ise tehtud müsli valmib nii kiirelt ja lihtsalt, et lausa patt oleks seda poest osta, kui saad luua just enda maitse järgi armastusega tehtud säilitusainete- ja suhkruvaba müsli. Seekord jagan hetke lemmik-müslit: õunapüree, mandlite, seemnete ja vürtsidega õli- ja suhkruvaba müsli.
Mina teen õunapüreed niimoodi, kuid seekord püreele suhkrut ei lisanud ega kuumutanud, lisasin vaid veidike kaneeli ja kardemoni.
Kindlasti peab müslit jälgima ja iga 10-15.minuti järel segama, et müsli ära ei kõrbeks. Ahjust võttes tuleb müsli korralikult läbi segada, et väga suuri tükke sisse ei jääks.
Kui on soov jõulumaitset kogeda, võib vürtside asemel piparkoogimaitseainet lisada.
Kes juba jõulukinkidele mõtleb, siis müsli on ka igati sobiv jõulukink kallitele sõpradele ja perele.
ÕUNA-KANEELI MÜSLI
200 g jämedaid täistera kaerahelbeid
80 g päevalilleseemneid
40 g seesamiseemneid
120 g mandleid
2 tl kaneeli
0,5 tl jahvatatud kardemoni
0,25 tl jahvatatud muskaatpähklit
näputäis soola
200 g õunapüreed
Haki mandlid veidi väiksemaks.
Sega kõik koostisained omavahel.
Laota küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja rösti 160-kraadises ahjus u.30-40.minutit.
Iga 10-15. minuti järel sega müslit. Ahjust võttes sega veelkord hoolega müslit, nii väldid suuremaid tükke.
Jahuta müsli ja hoiusta klaaspurgis.
No comments:
Post a Comment