Kaunis roheline biskviittort maasikatega. Erksa rohelise tooni saavutasin täiesti naturaalselt, ilma toiduvärve kasutamata-nimelt värske spinatiga.
Kes on veidi skeptiline, et biskviit maitseb kui roheline salat, siis ütlen, et spinati maitset tunda ei jää.
Rohelise biskviidi idee sain Evalt, kes tegi OmaMaitsele spinatibiskviidiga kohupiimakoogi.
Biskviidi kihtide vahel on maasika toormoos koos vahukoore-kreeka jogurti kreemiga.
Kaunist emadepäeva!
MAASIKATORT SPINATIBISKVIIDIGA
Biskviit:
3 muna
1dl suhkrut
100g värsket spinatit
1dl õli
3spl sidrunimahla
150g riisijahu
1,5tl küpsetuspulbrit
soola
Vahele:
300g maasikatoormoosi
Kreem:
3dl vahukoort
3-4spl suhkrut
250g kreeka jogurtit
1tl vanilliekstrakti
Peale:
värskeid maasikaid
Pese spinat, lisa õli ja püreesta saumiksriga ühtlaseks tükivabaks massiks.
Vahusta toasoojad munad suhkruga kohevaks vahuks.
Lisa ettevaatlikult segades sidrunimahla ja spinati-õlipüree.
Viimasena lisa kuivainesegu.
Vala tainas u.22cm lahtikäivasse koogivormi ja küpseta 180-kraadises ahjus u.25 minutit.
Kreemiks vahusta vahukoor suhkruga ja lisa juurde kreeka jogurt, vanilliekstrakt.
Jahuta kook ja lõika pooleks.
Tõsta üks koogipool serveerimisalusele ja kata poole maasikatoormoosiga.
Kata vahukoorekreemiga, tõsta peale teine koogipõhi.
Kata taas moosi kihiga, seejärel vahukoorekreemiga.
Tõsta külmikusse tahenema vähemalt 4-ks tunniks.
Kaunista värskete maasikatega ja pistaatsiapähklipuruga.
Oo, kui kaunis ja pilkupüüdev kevadiste toonidega tort! Väga lahe idee!
ReplyDeleteAitäh:)
DeleteNii ilus erksat värvi biskviit. Matchaga jäi ikka päris tuhm. Jätan selle variandi meelde :)
ReplyDeleteJaa, ise ka olin üllatunud kui pärast küpsemist biskviidi ahjust võtsin ja ikka nii ilus erkroheline jäi.
DeleteVäga huvitav oli teha ja see mis välja tuli hämmastas. Nii ilua roheline ja mahlane. Lihtsalt supper.
ReplyDelete