April 23, 2014

Õhuline kohupiimakook


Üks mõnus õhuline kohupiimakook koos värskete maasikatega maitseb imehea! Koogi muudab õhuliseks vahustatud vahukoor koos vahustatud munadega. Põhi on jällegi täiesti nisujahuvaba, kasutasin riisijahu koos maisitärklisega(olgu öeldud, et mingit riisi maitset tunda ei jää).


Kooki tuleks kindlasti serveerida värskete maasikatega või toormoosiga. Soovitan selles koogis kasutada kindlasti rasvast teralist kohupiima. Nagu kohupiimakookidega ikka, muutub ka see kook seistes aina paremaks (hea oleks see õhtul valmis küpsetada, maha jahutada ja ööseks külmikusse jätta ja järgmisel päeval serveerida)


ÕHULINE KOHUPIIMAKOOK

PÕHI:
100g võid
60g suhkrut
1 muna
90g riisijahu
30g maisitärklist
1 tl küpsetuspulbrit
näputäis soola

TÄIDIS:
400g teralist kohupiima
1dl hapukoort
3 muna
1,5dl suhkrut
1spl tärklist
200ml rõõska koort

Põhjaks vahusta või suhkruga, lisa muna, vahusta edasi.
Seejärel sega juurde omavahel segatud kuivained.
Suru tainas 24 cm lahtikäiva koogivormi põhja ja äärtele, pane täidise tegemiseks külmikusse.

Vahusta munad suhkruga. Sega juurde kohupiim, hapukoor, tärklis.
Kõige viimasena lisa vahustatud vahukoor.
Vala täidis põhjale. Küpseta 180-kraadises ahjus u. 35-45.minutit.
Lase täielikult maha jahtuda ja serveeri värskete maasikate või toormoosiga.







11 comments:

  1. Tegin järele! :) Mul juhtus see äpardus muidugi, et või ei olnud toasoe vaid külm ja seega sulatasin teda natuke (kogemata liiga kaua) mikros ja põhja-tainas tuli ikka päris vedel. Või võis asi olla selles, et kasutasin tatrajahu, mitte riisijahu? Võib-olla nende omadused on niivõrd erinevad?
    Aga igal juhul panin selle vedelapoolse taina kausiga tahenema täidise valmistamise ajaks külmkappi ja pärast määrisin spaatliga vormi põhjale ja külgedele (mul oli sutsu suurem 26cm vorm ja sinnagi sobis hästi see kogus) ja tuli ka täitsa ilusti välja! Algul mõtlesin, et nüüd on kõik läbi ja pean taigna otsast peale tegema, aga näed, lõpp hea - kõik hea ja tõesti sai õhuline & maitsev, värskete maasikatega ühes imeline kooslus! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Liis, rõõm on minu poolel, et lõpp kokkuvõtteks kook ilusti õnnestus:)
      Võib-olla sul sai või liiga vedel ja seega ei saanud korraliku võivahtu. Kui vahustada toasoe või suhkruga, siis tainas ei tohiks jääda kindlasti vedel.

      Delete
  2. Kui kasutada mõõtmisel spl või dl, siis kui palju peab panema taignasse riisijahu ja maisitärklist?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Riisijahu kogus on u. 1,3dl ja maisitärklist läheb vaja u.0,6dl

      Delete
  3. Aitäh maitsva retsepti eest!
    Põhja tegin küll nisujahust, kuid täidis sai tõesti õhuline ja kreemjas. Serveerisin marjatoormoosiga.

    ReplyDelete
  4. L2heb kordamisele, ait2h!!! Super mahe kook!

    ReplyDelete
  5. Ave, nii heameel, et maitses:)

    ReplyDelete
  6. Nõustun Avega, see on kook, mida tuleb lihtsalt uuesti teha. Aitäh Marit!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kerstin, head retsepti tulebki teistega jagada.

      Delete
  7. Mina olen seda kooki teinud juba päris mitu korda ja see lihtsalt on nii hea, et ka tänase sünnipäeva puhul valisin just selle koogi :)
    Muidugi on siin blogis olevad pildid nii ahvatlevad, et tundub, et kõik küpsetised on imehead :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...