Esimene rabarberikook sel kevadel sai mahlane ja martsipaniselt magus. Kihilise koogi vahel on peidus kohupiima, rabarberit, martsipani ning kõige peal krõbe purukiht. Inspiratsiooni sain Juubeli tordipulbri koogist, kuid kuna pulbrit ei tahtnud koogis kasutada tegin puru ise ja kook sai ikkagi väga maitsev ja kindlasti ka säilitusainetevabam kui pulbriga tehes.
Nagu kohupiimakookidele omane muutub ka see kook seistes vaid paremaks.
RABARBERI-KOHUPIIMAKOOK MARTSIPANIGA
Puru:
4dl jahu
100g võid
1dl suhkrut
Täidis:
300g kohupiima
2 muna
1dl suhkrut
1tl vanillisuhkrut
100g hapukoort
u. 300g rabarberit
75g martsipani
Valmista puru, selleks sulata või ja lisa kuivainetele.
Näpi purutaoliseks massiks.
Vahusta munad suhkru ja vanillsuhkruga kergelt vahule.
Lisa kohupiim ja hapukoor.
Haki rabarberid väikesteks tükkideks.
Võta lahtikäiv 20-24cm koogivorm ja kata küpsetuspaberiga.
Raputa vormi põhja 1/3 purust, aja ühtlaselt laiali ja suru käega vastu vormi põhja.
Vala ettevaatlikult peale pool kohupiimatäidisest.
Täidisele lisa pool rabarberikogusest, raputa peal pool kogust riivitud martsipani.
Seejärel 2/3 purust, siis allesjäänud kohupiimatäidis, rabarberid ja martsipani.
Kõige peale raputa allesjäänud puru.
Küpseta 190-kraadises ahjus 40-50.minutit. Kui kasutad väiksemat vormi küpseb kook kauem ahjus.
No comments:
Post a Comment