June 13, 2013

Rabarberi magustoit vanillikreemiga


Üks ääretult mõnus suvine magustoit rabarberist. Vaja on valmis keeta rabarberikeedis, vanillikaste, kokku segada vahukoor jogurtiga(kes soovib võib kasutada ka ainult jogurtit, vahukoorega tuleb kreem õhulisem) ja seejärel kihiti magustoidu pokaalidesse jagada. Maitseb hästi nii kohe serveerides(enne tuleb muidugi keedis ja vanillikreem täielikult maha jahutada) kui ka üleöö seisnuna. Kindlasti tuleks kasutada paksu ja mõnusalt kreemist kreeka jogurtit-mina soovitan kodumaist Farmi või Saaremaa maitsestamata jogurtit. Magustoidu peale võiks raputada müslit või küpsisetükikesi, mina kasutasin endatehtud õuna-kaneelimüslit, mis sobis imehästi. Magustoit peaks meeldima ka neile, kes muidu rabarberit väga ei armasta.


RABARBERI MAGUSTOIT VANILLIKREEMIGA

Rabarberikeedis:
350g rabarberit
1,5dl suhkrut
0,5dl vett

Vanillikreem:
0,5l piima
3 munakollast 
3spl maisitärklist
pool vanillikauna
1dl suhkrut
1-2spl võid

Kreem:
1,5-2dl vahukoort
paar spl suhkrut
200g kreeka jogurtit

Lõika rabarberid väikseteks tükkideks ja aseta koos suhkru ja veega potti.
Pane pott tulele ja kuumuta keemiseni, keeda u.10.minutit või kuni rabarberid on pehmed. Lase täielikult maha jahtuda.

Seejärel valmista vanillikreem. Kuumuta piim keemiseni, lisa vanillikaun.
Vahusta munakollased suhkruga, lisa maisitärklis.
Kalla veidi kuuma piima munasegule, sega.
Seejärel vala kogu munasegu piima hulka. Kuumuta pidevalt segades kuni segu muutub paksemaks. Eemalda tulelt ja lisa või. Eemalda kreemist vanillikaun. Lase täielikult maha jahtuda.

Vahusta vahukoor suhkruga, sega juurde jogurt.
Aseta iga magustoidukausi põhja paar spl jogurti-vahukoorekreemi, seejärel rabarberikeedis ja kõige peale vanillikreem. 
Soovi korral raputa peale müslit või küpsise puru. 
Sobib süüa kohe, kuid maitseb hea ka üleööö külmikus seisnuna.

Kogused neljale.


5 comments:

  1. mmmm.... see on mõnus suvine amps - magus vanillikreem, hapukas rabarber ja kerge jogurt ning krooniks veel müsli (või siis meega röstitud pähklid). Viimasest rääkides, siis olen jõudnud Saaremaa oma kasutada, see oli hea :) Farmi omani peab veel jõudma - suvi ees :)

    Väga kaunis foto ka, teist pilti miskipärast ei näita, kuigi annab aimu, et midagi nagu võiks seal olla :)

    ReplyDelete
  2. Suslik-magustoit maitseb tõesti mõnusalt.
    Ei oska küll arvata miks sa teist fotod ei näe, sest minu arvutis mõlemad fotod täitsa nähtavad.

    ReplyDelete
  3. Tundub, et mu tööarvuti ei tahtnud mulle seda pilti näidata. Kodus on kenasti nähtav :)

    ReplyDelete
  4. Tõesti väga ahvatlev magustoit! Suure müslisõbrana oleks tore teada ka ahvatlevana tunduva õuna-kaneelimüsli retsepti :)

    ReplyDelete
  5. Maris, müsli retsepti postitan kindlasti blogisse(olen seda mõnusat müslit juba kaks korda teinud, varsti jälle:)


    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...