May 15, 2013

Õuna-martsipanikeerud


Ühed maitsvad rullikud õuna-martsipanitäidisega, mille retsept pärineb väga toredast raamatust "Retseptisahtel käsitöökapis" mille autoriteks on Ragne ja Andra. Mulle jäi see retsept kohe silma, kuna pilt oli hästi ahvatlev ja meeldis seegi, et osa nisujahust on asendatud odrajahuga. Õuna-martsipanikeerud said väga maitsvad(võiks öelda, et lausa sõltuvusttekitavalt head, käsi aina haaras uue järele:) ja krõbedad(tainas jääb pigem küpsiselaadne), taina maitse oli veidi tervislikum, kuid väga meeldiva maitsega.  Kindlasti lähevad uuesti tegemisele!


ÕUNA-MARTSIPANIKEERUD

2dl nisujahu
2dl odrajahu
2tl küpsetuspulbrit
2sl suhkrut
soola
1tl kardemoni
50g toasooja võid
200g hapukoort

Täidis:
100g võid
75g suhkrut
350g õunu
100g martsipani

Kõige pealt valmista tainas-selleks sega omavahel kuivained.
Näpi juurde toasoe või, seejärel lisa hapukoor ja sõtku ühtlaseks tainaks. Aseta 30.minutiks külmikusse.
Rulli tainas jahusel pinnal ristkülikuks.
Vahusta või suhkruga ja määri võisegu tainale.
Kata tükeldatud õuntega, kõige peale raputa martsipanitükid.
Keera tainas tihedalt rulli, lõika u.1,5cm viiludeks.
Aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 200-kraadises ahjus u. 20-25.minutit või kuni keerud on ilusad kuldpruunid.

Allikas: "Retseptisahtel käsitöökarbis"





No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...