March 3, 2013

Kohupiimakorbid



Kuna talveilma veel jagub ja et soojust naha vahele saada joome ikka teed sidruni ja ingveriga, et külmetushaigused eemale peletada. Et tassi tee kõrvale ka midagi head kõrvale ampsata oleks, soovitan küpsetada kohupiimakorpe. Enda tehtud korbid on parajalt kardemoni-maitselised ja rohke kohupiimatäidisega, lisaks täitub kodu suurepärase värske saia lõhnaga mmmm..... 
Korbid on kõige maitsvamad küpsetamispäeval.


KOHUPIIMAKORBID

11g kuivpärmi
500-600g jahu
75g võid
1dl suhkrut
2dl piima
0,5dl vett
0,5 tl jahvatatud kardemoni
näputäis soola

Täidis:
300g kohupiima
100g hapukoort
0,5dl suhkrut
2 muna
1tl vanillsuhkrut

Määrimiseks:
1 muna

Mõõda kaussi pool jahukogusest ja sega kuivpärmiga.
Sulata või ja sega piimaga, jahuta segu käesoojaks ja lisa jahusegule.
Lisa ka käesoe vesi, suhkur, kardemon ja sool.
Hakka lisama vähehaaval jahu.
Sõtku tainast, kuni see lööb kausi ja käte küljest lahti, vajadusel lisa jahu.

Kata kauss rätikuga ja lase seista soojas kohas kuni tainas on kerkinud kahekordseks.

Täidiseks sega omavahel kõik koostisained.

Vormi tainast väikesed kuklikesed, aseta piisavate vahedega ahjuplaadile ja lase u.20-30.min kerkida.
Vajuta klaasipõhjaga kuklitesse süvend.
Pintselda tainaääred munaga ja täida kohupiimatäidisega.
Küpseta 190-kraadises ahjus u.15-20.minutit kuni saiad on kuldpruunid.

Sellest kogusest tuleb u. 2 plaaditäit saiakesi(oleneb kui suuri korpe küpsetada)





No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...