Üks lemmikutest keeksidest, mida ikka aeg-ajalt küpsetan, kui tekib isu maitsva koduse keeksi järgi.
Hapupiimakeeks maitseb hästi nii leigena kui ka järgmisel päeval(kui muidugi seda jagub nii kauaks:)
See küpsetis valmib lihtsatest, enamasti kodus olevates koostisainetest. Maitseks võib lisada soovi korral rosinaid, kuivatatud puuvilju või sukaadi.
HAPUPIIMAKEEKS
180g võid
2muna
2dl suhkrut
1,5tl küpsetuspulbrit
0,5tl soodat
näputäis soola
4,5dl jahu
2dl hapupiima/keefiri
Vahusta munad suhkruga.
Sega juurde hapupiim/keefir.
Sega jahu küpsetuspulbri, sooda ja soolaga ning lisa munasegule.
Viimasena sega juurde sulatatud või.
Vala tainas pikliku võitatud keeksivormi.
Küpseta 180-kraadises ahjus u. 45-55.minutit kuni keeks on
kaunilt kuldne(kontrolli küpsust puutikuga.)
Jahuta keeks ja lõika viiludeks.
No comments:
Post a Comment