June 25, 2015

Spinati-juustu pirukas


Taas hästi mõnus soolane, lihavaba pirukas. Tegu on pirukaga, millel on hästi juustune täidis ja kus peidus suhteliselt neutraalse maitsega spinat. Seekord kasutasin krõbedas põhjas riisijahu koos mandlijahuga ja põhi sai kohe eriliselt hea.


SPINATI-JUUSTU PIRUKAS

Taigen:
100 g võid
50 riivitud juustu
80g riisijahu
80g mandlijahu

Täidis:
250 g värsket spinatit
200 g feta juustu
100 g riivitud juustu
2 dl 10% koort
3 muna

Valmista piruka põhi näppides külmad võitükid jahu ja riivjuustu sisse. Vajadusel lisa supilusikatäis jääkülma vett ja mätsi ühtlaseks. Rulli taigen lahti, tõsta 24 cm-se lahtise pirukavormi põhja ja servadele ning pane külmkappi ootele.
Kuumuta spinatilehed vähese veega kuni lehed on pehmeks tõmbunud. Jahuta kiiresti külma vee all, nõruta ja pigista vesi välja ja tükelda. Kui kasutad külmutatud spinatit, siis sulata see (soovitavalt eelneval päeval) ja pigista võimalikult palju vett välja.
Küpseta põhi 200-kraadises ahjus 10 minutit.
Sega omavahel täidise ained ja tõsta saadud segu eelküpsetatud pirukapõhjale. Alanda ahju temperatuuri 180 kraadini ning küpseta pirukat veel ca 20-30 minutit kuniks see on pealt kuldne ja täidis hüübinud.

Retsept: perenaine.ee




No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...