June 18, 2015

Karamellikreemi ja maasikatega tatrarull


Selle maitsva nisujahuvaba rullbiskviidi retsept pärineb Lia Virkuse värskest raamatust "Lia tordid kaunil Kärdik keraamikal".  Toortatrajahust biskviit jääb hästi õrna pähklimaitsega ning mingit spetsiifilist tatramaitset tunda ei jää. Kreem on mõnusalt karamelline tänu keedetud kondenspiimale ja kes soovib võib lisada ka Vana Tallinna likööri mõnusaks maitseks. Mahlasust lisavad värsked maasikad. 
Suvise pidulaua maitsev magusroog, mis valmib kiirelt ja lihtsalt.


KARAMELLIKREEMI JA MAASIKATEGA TATRARULL

Biskviit:
4 muna
4sl toorroosuhkrut
4sl toortatrajahu

Kreem:
200g maitsetamata toorjuustu
190g keedetud kondenspiima
2dl vahukoort
1tl vanilliekstrakti
2sl Vana Tallinna likööri
u.150g värskeid maasikaid

Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks. Sõelu juurde tatrajahu ja sega ettevaatlikult segamini.
Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Küpseta 200-kraadises ahjus 7-8 minutit või kuni biskviit on küps.
Kummuta biskviit teisele küpsetuspaberile. Tõmba enne all olnud paber ettevaatlikult ära ja lase jahtuda.
Kreemi tarvis vahusta toasoe toorjuust koos keedetud kondenspiimaga. 
Lisa vahustatud koor, vanilliekstrakt, liköör, sega läbi.
Kata biskviit ühtlaselt kreemiga ja kata väikeste maasikatükkidega.
Keera biskviit rulli ja lase seista jahedas kaks tundi kuni üleöö.
Soovi korral kaunista värskete maasikate, piparmündilehtede ja kondenspiima kreemiga.

Retsept veidi muudetuna Lia Virkus "Lia tordid kaunil Kärdik keraamikal"







No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...