June 10, 2015

Peedi feta juustu pirukas


Jällegi üks maitsev soolane roog- peedi ja feta juustuga pirukas. Väga mõnus lihavaba pirukas, kus kergelt magus peet sobib ideaalselt kokku soolaka feta juustuga. Lisasin pirukapõhjale veidi juustu, mis muudab põhja eriti maitsvaks.
Pirukas maitseb kõige paremini leigena koos värske salatiga.
Tasub proovida!

Piruka retsepti sain toredalt veebilehelt Perenaine.ee, kust leiab ka minu teisi retsepte.


PEEDI-FETA JUUSTU PIRUKAS

Tainapõhi:
100 g võid
100 g riisijahu
100g täistera nisujahu
1 muna
50g riivitud juustu
1-3spl külma vett
soola

Kate:
u.4 väiksemat keedetud või aurutatud peeti
200 g feta juustu
2 muna
200 ml 35% koort
tüümiani

Sõtku kokku taina-ained – näpi külm või jahuga, lisa muna, riivjuust, vesi(lisa niipalju, et moodustuks ühtlane tainapall). Pane 30 minutiks külmkappi.

Suru tainas vormi(u.24-26cm), äärista servad hõbepaberiga, et küljed küpsedes alla ei vajuks. Küpseta põhja 200-kraadises ahjus umbes 10 minutit, kuni pind hakkab pruunistuma.
Eemalda hõbepaberiribad ja kalla hakitud peedid põhjale. Murenda peale fetajuust. Vispelda munad ja koor ning kalla segu peetidele. Küpseta 200-kraadises ahjus veel 30 minutit. Enne serveerimist lase pirukal pisut jahtuda ja taheneda.
Raputa peale tüümiani lehti.
Serveeri värske salatiga.

Retsept veidi muudetud kujul perenaine.ee





2 comments:

  1. Ülimaitsev pirukas! Keetsin peete ja mõtlesin pirukat teha. Kõiki selle piruka komponente kodus ei olnud,seega tegin asendusi. Põhja panin riisijahu asemel maisijahu ning riivitud juustu jätsin välja. Täidisesse panin rõõsa koore asemel piima-hapukoore segu. Fetajuustu polnud, selle asemel panin tavalist riivitud juustu,aga vähem kui 200g. Täidisesse lisasin maitseks ka 2 küüslauguküünt ja pitsamaitseainet. Välja tuli väga maitsev pirukas,mis maitses üliväga ka mu noormehele :) Aitäh retsepti eest, kindlasti teen veel!

    ReplyDelete
    Replies
    1. See on tõesti väga maitsev pirukas! Rõõm kuulda, et said ka väikeste muudatustega maitsva piruka:)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...