August 31, 2016

Toortatrapuder kakaoga


Mõni aeg tagasi jagasin marjase toortatrapudru retsepti. Seekord jagan toortatrast tehtud putru kakaoga, mis on üks minu lemmik hommikusööke, mida valmistan üpris tihti. Selle hommikusöögi saab eelmisel õhtul valmis teha ja jätta ööseks külmikusse, hommikul asu aga kohe sööma.



Soovitan kasutada kindlasti pehmeid datleid, kuna need annavad pudrule mõnusa magusa karamellise maitse.
Vee asemel võib kasutada ka mõnda (taimset)piima, siis jääb puder veidi kreemisem ja maitseküllasem.
Putru võiks süüa meelepäraste värskete või külmutatud marjadega, samuti võib lisada veidi õietolmu, kookoshelbeid või seemneid.




TOORTATRAPUDER KAKAOGA

1 küps banaan
u.4 spl toortatart
2 tl kakaopulbrit
u.2-3 pehmet datlit (Rimis müüakse pehmeid datleid puuvilja osakonnas)
veidi kaneeli
näputäis soola
vett
marju

Pane tatar väikesesse kaussi, kata veega, jäta vähemalt neljaks tunniks kuni üleöö likku.
Loputa tatar, pane blenderisse lisa banaan, kakao, kaneel, datlid, sool ja kata vähese veega.
Püreesta ühtlaseks kreemjaks pudruks. Kui puder tundub liiga paks, siis lisa veidi vett.
Serveeri kohe (või jäta üleööks külmikusse) koos meelepäraste marjade või puuviljadega, soovi korral lisa veidi kanepiseemneid, õietolmu, kookoslaaste, seemneid vmt.

Sellest kogusest tuleb 1 kausitäis putru.







No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...