Mõnus hapukas-magus õunakook krõbeda mandlikattega. Muredal koogipõhjal on hapukas riivõunatäidis, mis omakorda kaetud magusa martsipani-laimiseguga. Koogipõhjas kasutasin osaliselt täistera speltajahu. Maitseb ühtmoodi hästi nii leigelt kui mahajahtunult.
ÕUNA-MARTSIPANIKOOK
Põhi:
180 g jahu(asendasin poole koguse täistera speltajahuga)
1 dl suhkurt
125 g võid
1 suur muna
näpuotsatäis soola
Kate:
50 g võid
150 g mandlimartsipani jämedalt riivituna
1 spl jahu
1 laimi mahl
5 suurt õuna jämedalt riivituna
50 g mandlilaaste
1 dl suhkurt
125 g võid
1 suur muna
näpuotsatäis soola
Kate:
50 g võid
150 g mandlimartsipani jämedalt riivituna
1 spl jahu
1 laimi mahl
5 suurt õuna jämedalt riivituna
50 g mandlilaaste
võid
Sega suhkur, jahu ja sool, näppi sisse või, viimasena lisa muna. Suru tainas koogivormi (26 cm) põhja ja äärtesse ja pane külmikusse. Eelküpseta koogipõhja 180-kraadises pöördõhus 10 minutit.
Sulata potis või, lisa riivitud martsipan, laimimahl ja jahu.
Kuumuta nõrgal tulel segades, kuni segu muutub ühtlaseks massiks.
Riivi jämedalt õunad.
Aseta eelküpsetatud koogipõhjale riivitud õunad, määri peale ühtlaselt martsipanisegu. Raputa peale mandlilaastud, kata võitükkidega. Küpseta 180-kraadises ahjus u. 30.minutit.
Retsept: Nami-nami.ee
No comments:
Post a Comment