September 19, 2016

Kaerahelbepuder mesiste õunatega


Hooajalised õunad sobivad imehästi ka hommikupudru lisandiks. See kreemine ja vanillimaitseline kaerahelbepuder täidab kõhtu ja hellitab maitsemeeli pehmete karamelliste-mesiste õunaviiludega. Serveeri putru vähese piima ja kui eelistad magusamat putru, siis lisa veidi ka vahtrasiirupit.

KAERAHELBEPUDER MESISTE ÕUNTEGA

Puder:
2,5 dl täisterakaerahelbeid
5 dl piima
2 dl vett
1 vanillikaun (poolitatud ja seemned välja kraabitud)
näputäis soola

Õunad:
2 õuna (punast) viilutatuna
2 sl mett

Serveerimiseks:
piima
vahtrasiirupit

Pane kõik pudru koostisained potti ja kuumuta tasasel tulel aeg-ajalt segades 8.minutit või kuni puder on paksenenud. Eemalda vanillikaun.

Kuumuta mittenakkuv pann. Lisa õunaviilud ja prae neid 1 minut mõlemalt poolelt.
Lisa mesi ja prae veel 1-2 minutit kuni õunad on kuldsed ja karamellistunud.

Tõsta puder kaussidesse, soovi korral lisa veidi piima, vahtrasiirupit ja tõsta peale mesised õunad.

Retsept: Donna Hay


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...