Hooajalised õunad sobivad imehästi ka hommikupudru lisandiks. See kreemine ja vanillimaitseline kaerahelbepuder täidab kõhtu ja hellitab maitsemeeli pehmete karamelliste-mesiste õunaviiludega. Serveeri putru vähese piima ja kui eelistad magusamat putru, siis lisa veidi ka vahtrasiirupit.
KAERAHELBEPUDER MESISTE ÕUNTEGA
Puder:
2,5 dl täisterakaerahelbeid
5 dl piima
2 dl vett
1 vanillikaun (poolitatud ja seemned välja kraabitud)
näputäis soola
Õunad:
2 õuna (punast) viilutatuna
2 sl mett
Serveerimiseks:
piima
vahtrasiirupit
Pane kõik pudru koostisained potti ja kuumuta tasasel tulel aeg-ajalt segades 8.minutit või kuni puder on paksenenud. Eemalda vanillikaun.
Kuumuta mittenakkuv pann. Lisa õunaviilud ja prae neid 1 minut mõlemalt poolelt.
Lisa mesi ja prae veel 1-2 minutit kuni õunad on kuldsed ja karamellistunud.
Tõsta puder kaussidesse, soovi korral lisa veidi piima, vahtrasiirupit ja tõsta peale mesised õunad.
Retsept: Donna Hay
No comments:
Post a Comment