Selle õunakoogi retsept pärineb Türi Õunafestivalilt, kus antud kook sai sel aastal võistluskookide seas esimese koha. Maitsev õunakook, kus pole millegagi koonerdatud. Rikkalik mandlikatte, mahlaste õuntega vahekiht ja õrna apelsini maitsega koogipõhi.
TOSCA KATTEGA ÕUNAKOOK
Põhi:
3 muna
1,5 dl suhkrut
3 dl (riisi)jahu
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 apelsini riivitud koor
0,5 apelsini pressitud mahl
100g võid
400g õunatükke
3 muna
1,5 dl suhkrut
3 dl (riisi)jahu
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 apelsini riivitud koor
0,5 apelsini pressitud mahl
100g võid
400g õunatükke
Kate:
150g mandlilaaste
1 dl suhkurt
100g võid
1 dl vahukoort
1 spl siirupit
150g mandlilaaste
1 dl suhkurt
100g võid
1 dl vahukoort
1 spl siirupit
1 spl (riisi)jahu
Vahusta munad ja suhkur kohevaks vahuks. Lisa jahu ja küpsetuspulbri segu, riivitud apelsinikoor ja pressitud mahl ning sulatatud või. Määri tainas lahtikäivasse 24-cm ümmargusse vormi, aseta peale õunatükid. Küpseta ahjus 200 kraadi juures umbes 25 minutit. Katte jaoks sega kastrulis mandlilaastud, suhkur, või, vahustamata koor, jahu ja siirup. Kuumuta keemiseni ja jätka keetmist keskmisel tulel pideval segades umbes 10 minutit, kuni segu on kuldse värvusega ja paksenenud. Vala põhjale ja küpseta 225 kraadi juures veel 5-10 minutit. Serveeri jahtunult.
Retsept: Merje Veeberg Türi Õunafestivali võistluskookide 1.koht
No comments:
Post a Comment