September 16, 2015

Kodune tomatiketšup


Mahlastest, küpsetest lihakatest kodumaisetest tomatitest valmis imepärane koduse maitsega tomatiketšup.
Ketšup sai meie jaoks parajalt vürtsine, igaüks saab vastavalt oma maitsele lisada just selliseid maitseained nagu meelepärane on. 
Ketsupi konsistents jääb veidi vedelam (paksema tulemuse saad, kui lased kauem potis podiseda), kui poeketšup, kuid maitseb kordades paremini.


KODUNE TOMATIKETšUP

1,5 kg koorimata tomateid
35 g Demerera suhkrut
1 tl soola
5 sl õunaveiniäädikat
paar värsket ürdioksa (näiteks estragoni või punet)



Maitseained:
10 pipratera
1 tl kuhjaga sinepiseemneid
1 väike kaneelipulk
1 muskaatpähkel
3-4 loorberilehte
0,5 tl nelki

Lõika  tomatid neljaks ning pista need potti. Lisa suhkur, sool, äädikas ja ürdioksad. Seejärel valmista ürdikotike (võta tükk puhast marlit, aseta sinna maitseained ja kinnita kotike niidiga) ja pista see samuti potti.

Seejärel lase segul suurel kuumusel podisema hakata. Niipea, kui see on juhtunud, alanda kuumust ja lase segul vaikselt veel umbes tund-poolteist podiseda. Aeg-ajalt sega! Eemalda maitsekotike ja püreesta tomatimass. Soovi korral lase ketšup läbi sõela. Maitsesta lõplikult ning kalla ettevalmistatud pudelitesse-purkidesse. 

Sellest koguest tuleb u.850g ketšupit.

Retsept: Ragne Värk, ajakiri "Maret" 

 




No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...