Värskeid mahlaseid mustikaid on veel saada müügilettidel ning seekord otsustasin mustikaid kasutada muffinites. Muffinid said tõeliselt head-pehmed ja kohevad. Nendes muffinites ei ole kasutatud ei suhkrut, võid ega nisujahu, magusust lisab mesi ja jahuna on kasutusel mandlijahu. Metsamustikaid soovitan mitte taignasse segada, kuna siis on tulemuseks sinine tainas.
MUSTIKAMUFFINID MANDLIJAHUGA
4 muna
120g mett
280g mandlijahu
2tl küpsetuspulbrit
1tl vanilliekstrakti
1spl õunaäädikat
40g õli
u.200-250g mustikaid
näputäis soola
Eralda munavalged kollastest. Vahusta munavalged soolaga tugevaks vahuks.
Sega kõik ülejäänud koostisained omavahel(välja arvatud mustikad) ühtlaseks tainaks(seda on kõige mugavama teha köögikombainis).
Sega tainale juurde ettevaatlikult mitme jao kaupa vahustatud munavalge.
Tõsta silikoonist muffinivormidesse 1spl tainast, kata mustikatega.
Tõsta taas peale tainast(tainas võiks ulatuta peaaegu vormi ääreni) ja kata mustikatega, suru mustikad kergelt taina sisse.
Küpseta 200 kraadises ahjus u.8-10 minutit, seejärel keera kuumus 180kraadile ja küpseta veel u.15. minutit või kuni muffinid on kergelt kuldpruunid ja puutikk jääb kuivaks.
Mida võiks mee asemel panna? Mett ei saa paraku süüa allergia tõttu.
ReplyDelete