Selle koduse õunakoogiga sai avatud selle aasta õunakoogihooaeg. Koogis on jahu imevähe, seda asendab kartulitärklis, mis muudab koogi eriti mõnusaks pehmeks ja suus-sulavaks.
Serveeri kooki ahjusoojalt vanillijäätise või vähese suhkruga vahustatud vahukoore ja väikese punasesõstrakobaraga.
HÕRK ÕUNAPLAADIKOOK
200 g võid
2 dl suhkrut
4 toasooja muna
2,5 dl kartulitärklist
1 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanilliekstrakti
Kate:
1 kg hapukaid õunu
2 sl suhkrut
2 tl kaneeli
Vahusta pehme või suhkruga heledaks vahuks, lisa vahustamist jätkates ükshaaval munad.
Sega kuivained omavahel ja sõelu munavahu hulka. Sega segamini ja vala tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile(u.35x26cm). Peale laota õunaviilud.
Puista üle suhkru-kaneeli seguga.
Küpseta 200 kraadi juures, ahju keskosas umbes 25 minutit.
Serveeri vanillijäätise või vahukoorega.
Retsept: perenaine.ee
No comments:
Post a Comment