August 31, 2015

Beseekattega mustikakook


Imehea koheva beseekihi ja rohke mustikatäidisega kook. Kindlasti üks minu lemmik mustikakookidest! Enne sööma hakkamist soovitan kook kindlasti maha jahutada, muidu on raske koogiviile lõigata, kuna täidis on ehk liiga voolav. Kasutasin selles koogipõhjas kaerajahu koos riisijahuga, sai väga mõnus põhi. Jäi kerge kaeramaitse, mis sobis mustikatega imehästi.


BESEEKATTEGA MUSTIKAKOOK

Põhi:
3 dl jahu(panin pooleks riisi-ja kaerajahu)
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillisuhkrut
60 g võid
2 sl suhkrut
1 sl hapukoort
1 muna

Täidis:
2 munakollast
250 g hapukoort
1 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
u.350g mustikaid
Kate:
2 munavalget
65g suhkrut

Põhja jaoks sega kuivained, lisa tükeldatud toasoe või ning mudi näppude vahel kõik puruks. Lisa muna ja hapukoor ning sõtku valmis tainas. Pane külma. 
Täidise jaoks sega hapukoor munakollaste ja suhkruga.
Rulli tainas õhukeseks ja vooderda võiga määritud koogivormi (24cm) põhi ja ääred tainaga. Küpseta 200 kraadi juures umbes 10 minutit. Vala peale täidis ning laota sellele mustikad.  Küpseta 180 kraadises ahjus u.15.minutit.
Kõige viimasena laota koogile suhkruga kõvaks vahuks vahustatud munavalged. Küpseta veel umbes 15 minutit.

Retsept veidi muudetud kujul http://n2ljarotid.blogspot.com/


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...