See imemaitsev juustune suvikõrvitsapirukas on minu viimase aja lemmik soolane pirukas. Parajalt juustune, kus imeõhukesed kergelt küüslauguse mekiga suvikõrvitsaviilud krõbedal lehttainal. Valmib kiirelt ja jagub suuremale seltskonnale. Piruka retsept pärineb hiljuti kena uuenduskuuri läbinud Nami-nami kokandusportaalist
Põhikoostisosi antud piruka jaoks on vaid 5(lisaks soola-pipart ja õli).
Kindlasti soovitan proovida seda mõnusat pirukat, kus hea ära kasutada praegu rohkelt saada olevaid suvikõrvitsaid.
Pirukas maitseb kõige paremini ahjusoojalt.
SUVIKÕRVITSAPIRUKAS
400 g pärmi- lehttainast(võiga)
500 g suvikõrvitsat
2 küüslauguküünt
oliiviõli
soola
musta pipart
200 g maitsestamata toorjuustu
100 g riivitud parmesani
Lõika suvikõrvits köögimandoliini või terava noa abil õhukesteks viiludeks. Pane kaussi, lisa hakitud küüslauk ning sorts oliiviõli, maitsesta julgelt soola-pipraga. Sega käte abil õrnalt läbi ning lase kümmekond minutit maitsestuda.
Rulli pärmi-lehttainas veidi õhemaks ja tõsta ahjuplaadile. Tee tainaservadele noaga umbes 1-1.5 cm kaugusele servast kerge sisselõige.
Sega toorjuust umbes poole riivitud parmesaniga ning määri juustusegu ühtlaselt tainale, sisselõikest sissepoole.
Laota suvikõrvitsaviilud juustuseguga kaetud tainaosale nii, et suvikõrvitsaviilud oleksid kenasti kohakuti.
Küpseta 200kraadises ahjus 15 minutit. Siis puista peale veel riivitud parmesani ning küpseta veel 15 minutit.
Retsept veidi muudetud kujul nami-nami.ee
No comments:
Post a Comment