December 15, 2013

Piparkoogikeeks


Kolmandal advendil maiustasime selle super mahlase ja pehme keeksiga. Pealtnäha lihtsasse keeksi on lisatud jõuluvürtse, mis muudavad keeksi jõulu-maitseliseks ja veidi eriliseks, mida võib julgelt pakkuda ka külalistele. Kuna tainas sisaldab rohkelt võid ja hapukoort, tuleb keeks igati pehme ja mahlane(üldsegi mitte kuiv ega ka rasvane). 


Kuna keeks maitseb imeliselt, soovitan julgelt kõigil järele proovida, usun et te ei kahetse:) Sõime keeksi kergelt leigena ja ka üleöö seisnuna(kaetud õhukindlalt) ja mõlemal korral maitses see hästi. 
Lisaboonsena saab kodu head jõululõhna täis, kui keeks ahjus küpseb:)


PIPARKOOGIKEEKS

200 g võid
2,5 dl suhkrut
2 tl vanillsuhkrut
0,5 tl soola
4 muna
4 dl jahu
1 tl küpsetuspulbit
1 tl soodat
250 g hapukoort
2 sl kakaopulbrit
1 sl jahvatatud kaneeli
1 tl jahvatatud nelki
1 tl jahvatatud kardemoni

Vahusta toasoe või ja suhkur kohevaks vahuks. Lisa vanillsuhkur, sool ning ükshaaval ja pidevalt kloppides munad. Sega omavahel jahu, kakaopulber, maitseained, küpsetuspulber ja sooda ning sõelu võivahu hulka. Viimasena lisa hapukoor ning sega ühtlaseks tainaks aga väldi ülesegamist. Tõsta tainas võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud keeksivormi ning küpseta 175-kraadises ahjus 50-60 minutit(kontrolli küpsust puutikuga).

Allikas: Väike piparkoogiraamat






4 comments:

  1. Ma tegin eile piparkoogimuffineid, mõte liikus meil siis samas suunas :) Nii keeks kui muffinid suurepärane vaheldus piparkookidele :) Seda keeksi peab ka proovima teha.

    ReplyDelete
  2. Teevi, see keeks oli tõesti mõnus vaheldus piparkookidele. Kindlasti su muffinid olid ka väga head mahlased ja piparkoogised!

    ReplyDelete
  3. Alles täna tegime ja see oli tõeliselt hea. Lisandiks oli ekströms vaniljekaste ja külmut. marjad.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oiiii, rõõm, et maitses hea, eriti nii maitsvate lisanditega:)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...