Saia retsepti sain Nami-namist, kiidan retsepti väga, kuna sai väga mahlane ja säilis pehmena ka järgmisel päeval.
JÕHVIKA-KANEELI PIDUSAI
- 50 g värsket pärmi
- 0,5 dl käesooja vett
- 100 g võid
- 3 dl toasooja piima
- 0,5 tl soola
- 85 g suhkrut (1 dl)
- 1 tl jahvatatud kardemoni
- 600 - 650 g nisujahu (u 12 dl)
- Vahele:
- 75 g pehmet toasooja võid
- 75 g fariinsuhkrut
- 2spl kaneeli
- 100 g jõhvikaid(värskeid)
Kate:
100g valget šokolaadi
0,5spl võid
1spl piima
Lahusta pärm soojas vees.
Sulata või väikeses kausis. Lisa piim ja vala käesoe segu pärmi hulka.
Sega juurde sool, suhkur ja kardemon. Sõtku vähehaaval juurde jahu, kuni saad ühtlase taina.
Kata tainakauss kilega või rätikuga ja lase soojas kohas tund aega kerkida.
Täidise jaoks pehmenda või.
Sõtku tainas kergelt jahusel laual läbi, jaota kolmeks.
Rulli iga osa 23x30 cm nelinurgaks. Määri igale tainatükile peale kolmandik pehmest võist, siis puista peale kolmandik fariinsuhkrust ning seejärel kolmandik jõhvikatest.
Keera rulli, alustades laiemast servast.
Lõika rull 5 cm paksusteks viiludeks ja aseta saiad suurele ahjuplaadile kuusekujuliselt. Küpsta 200-kraadises ahjus 20-25 minutit, kuni pidusai on küpsenud ja pealt kuldne.
Glasuuriks sulata vesivannil glasuuri koostisained. Nirista kate saiakestele, raputa peale soovi korral pähkleid.
Sellest kogusest tuleb u. 2 ahjuplaadi suurust kuuske.
Retsept: Nami-nami.ee
Mmm, see pidusai oli jõululaual tõeline hitt! Väga mõnus pehme ja kaneeline pidusaiake! Aitäh selle kinkimise eest!
ReplyDeleteOoo, nii tore kuulda, et maitses! Eks tulen siis teinekordki mõne maitsva roaga külla:)
Delete