January 10, 2014

Kohvikreem kirsikastmega


Mõnus magustoit, mis ei ole väga magus ja meeldib neile, kes ei ole väga suured magusasõbrad. Eriti peaks meeldima kõikidele kohvisõpradele. Kuna kreem vajab aega tarretumiseks, siis peab kreemil laskma vähemalt 4 tundi külmikus taheneda. Mina tegin mõnusa-hapuka kirsikastme kreemile peale aga võib ka lisada kreemile mõnda hapukat moosi. 


KOHVIKREEM KIRSIKASTMEGA

2dl vahukoort
2dl toorjuustu
1dl kanget kohvi
u.4-5spl suhkrut
1tl vanillsuhkrut
5 želatiinilehte

Kirsikaste:
1 purk kirsikompotti
1-2 spl maisitärklist

Pane želatiinilehed külma vette 5.minutiks paisuma. Valmista kange kohv, lahusta kuivaks pigistatud želatiinilehed kuumas kohvis, jahuta toatemperatuurile.
Vahusta vahukoor suhkrutega, lisa toasoe toorjuust.
Kui kohvi-želatiinisegu on toaose, sega sinna 1 lusikatäis vahukoore-toorjuustukreemi, sega ühtlaseks. Vala želatiini-kohvisegu kreemile. Kalla kreem magustoidupokaalidesse. Tõsta külmikusse tarretuma vähemalt 4-ks tunniks.

Kirsikastmeks pane potti kirsid koos kompotivedelikuga, lase keema, lisa 1-2spl veega  segatud maisitärklis. Tõsta tulelt, jahuta.

Sellest kogusest tuleb 4-5 pokaali magustoitu


1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...