February 18, 2013

Kõrvitsa-pähkli granola


Krõmpsuv rohkete pähklitega mesine granola, kuhu lisatud tervislikku kõrvitsapüreed. Enda tehtud granola on kõige maitsvam, valides ise täpselt need pähklid-marjad mis kõige meelepärasemad. Mina tegin seekord granola kasutades ainult erinevaid pähkleid, seemneid-kes soovib võib muidugi lisada ka kuivatatud marju/puuvilju(aga mulle meeldibki vahelduseks süüa vaid pähklitega granolat). Ideaalne hommikusöögiks koos piima või jogurtiga seltsiks  marjadega. 

KÕRVITSA-PÄHKLI GRANOLA

175g kõrvitsapüreed
350g kaerahelbeid
100g metspähkleid
100g mandleid
70g india pähkleid
70g maapähkleid
50g päevalilleseemneid
75g siirupit
75g pruuni suhkrut
4spl mett
2spl õli
2tl kaneeli
1tl jahvatatud ingverit

Sega kausis kaerahelbed, seemned ja pähklid. Teises kausis sega kõrvitsapüree, siirup, mesi, õli, suhkur ja maitseained.
Sega kõrvitsasegule kaerahelbesegu ja sega korralikult läbi. Vala segu küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 170-kraadises ahjus u. 40-50 minutit.
Sega iga 10.minuti tagant, kuni segu on muutunud kuldseks. Jahuta ja pane õhukindlasse purki.

Sellest kogusest tuleb päris suur ports granolat(u.0,8l), kes nii suurt kogust teha ei soovi(kuigi granola säilib õhukindlalt u.2 nädalat), võib teha poole kogusega.








2 comments:

  1. Hommikud läksid kohe paremaks, kui ma sain seda maitsvat karamellise mekiga granolat süüa :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...