Kaunis marmorkeeks šokolaadi ja kõrvitsaga, mille maitse muutub seistes aina paremaks.
Eriti kauni jume ja intensiivsema maitse saab keeks kui kasutada muskaatkõrvitsat. Kui kõrvitsapüree juba varem valmis tehtud, valmib maitsev keeks üpris kiirelt.
Vaata ka Nami-nami kooskokkamist, kus teemaks köögiviljad magustoitudes ja magusates küpsetistes.
KÕRVITSA-ŠOKOLAADIKEEKS
3 muna
2dl suhkrut
1dl õli
0,3dl vett
200g kõrvitsapüreed
3,5-4dl jahu
2tl küpsetuspulbrit
näputäis soola
100g tumedat šokolaadi
Vahusta munad suhkruga.
Lisa kõrvitsapüree, õli ja vesi, sega ühtlaseks.
Viimasena sega juurde omavahel segatud kuivained.
Jaga tainas kaheks osaks.
Sulata kuumaveevannil šokolaad ja sega ühele tainaosale.
Võta võiga määritud ja jahuga üleraputatud ümmargune keeksivorm.
Vala pool kõrvitsatainast vormi, kata poole šokolaaditainaga, siis taas kõrvitsatainas ja kõige peale vala šokolaaditainas.
Sega ringjate liigutustega kahvliga läbi ja küpseta 175-kraadises ahjus u. 45-55 minutit, kontrolli küpsust puutikuga.
Näeb väga isuäratav välja. Kas munad tuleb väga tugevaks heledaks vahuks vahustada, või piisab ka veidi vähem vahustamisest?
ReplyDeleteAniitram- mina päris tugevaks heledaks vahuks ei vahustanud, niiet piisab ka kergest vahust.
ReplyDeleteväga ilus,kindlasti ka mega hea maitsega
ReplyDeleteSuur tänu retsepti eest. Maitses väga hea ja ei jäänud vormi külge kinni! Vett ma ei pannud, kas see ikka peab olema retseptis, kus kõrvitsapüree on isegi vesine-eriti just külmkambrist võetud?
ReplyDelete