July 11, 2012

Kama-maasika magustoit


Üks lihtsalt valmiv kerge ja suvine magustoit, mille saab juba varem valmis teha ja nt. ootamatutele külalistele magustoiduks pakkuda.
Mõnus maitsekombinatsioon magustest eestimaisetest maasikatest ja mahedast kama-kohupiimakreemist.
Kindlasti  tasub proovimist, eriti kui kooki ei viitsi teha aga samas midagi magusat tahaks. Siis see magusroog valmib kiirelt ja vähestest koostisosadest. 


KAMA-MAASIKA MAGUSTOIT
Kogused 3-le

400g kohupiimapastat
2-3spl kama
2-4spl suhkrut
u.150-200g maasikaid
6 küpsist(lady fingers või tavaline hele küpsis)


Sega kohupiima hulka kama ja suhkur.
Suru maasikad kahvliga katki, vajadusel lisa suhkrut.
Võta kolm magustoidu pokaali ja purusta igasse pokaali üks küpsis.
Kata kamavahuga(u.2spl), järgmiseks kihiks lisa purustatud maasikad.
Tee nii veel üks küpsise-kohupiima-maasika kiht.
Tõsta pokaalid vähemalt neljaks tunniks külmikusse maitsetuma.
Serveeri nt. šokolaadi kastetud maasikatega.



2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...