December 29, 2011

Küpsisevahetus 2011

Postitan lõpuks ka oma küpsisevahetusel osalenud retsepti, kuna jõuluaeg niii kiire aeg, siis õigel päeval polnud mahti postitust teha.
Mina tegin biscottisid kuivatatud jõhvikatega ja pistaatsiapähklitega, maitset lisab apelsin.
Valisin selle retsepti, kuna olen selle retsepti järgi juba kolm aastat jõulude ajal biscottisid küpsetanud.


BISCOTTID KUIVATATUD JÕHVIKATE JA PISTAATSIAPÄHKLITEGA


5-7 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit
näputäis soola
4 spl võid
2-2,5 dl suhkrut
3 muna
2 tl vanillsuhkrut
120g pistaatsiapähkleid
120g kuivatatud jõhvikaid
1 aplesini riivitud koor

Sega jahu küpsetuspulbri, soola ja vanillsuhkruga. Vahusta või suhkruga pehmeks kreemiks, lisa ükshaaval vahustamist jätkates munad.
Lisa riivitud apelsinikoor, jahusegu ja pähklid, jõhvikad. Jahu peaks olema nii palju, et tainast saaks pätsiks vormida.
Jaga tainaks kaheks pätsiks, vormi kaks pikliku-kujuga pätsikest, pane ahjuplaadile
ja küpseta 190-kraadises ahjus u. 25 min. Võta ahjust välja ja lase u. 20 min jahtuda. Alanda ahjukuumust 150-kraadile. Jahtuda, seejärel lõika terava noaga u. 2 cm paksused viilud. Aseta ahjuplaadile ja küpseta veel umbes 15 min.



Mina sain paki Kristelilt maitsvate krõbedate vürtsikate kaerahelbeküpsistega, Liisilt hästi martsipanised biscottid pistaatsiapähklite ja jõhvikatega, mis kaetud valge šokolaadiga ja Kristelilt küpsised šokolaaditükkide, marianne kommipuruga ja küpsised pohla-apelsiniga.











3 comments:

  1. Aitäh! Need olid kõikidest saadud küpsistest lemmikud! Proovin ise ka kindlasti teha.

    ReplyDelete
  2. Oi, siis meil oli pea samasugused biscottid. Kindlasti proovin kunagi ka selle retsepti ära, sest ka mulle biscottid väga meeldivad.

    ReplyDelete
  3. Koopatibi, rõõm kuulda, et maitsesid:)
    Liisi juhtus jah nii et tegime üpris sarnaseid biscottisid(mõtlesin isegi et kastan küpsised valgesse šokolaadi aga viimasel hetkel mõtlesin ümber:) aga kuna ma sain sinu biscottisid maitsta siis võin öelda, et maitselt on need sarnase kirjeldusega biscottid üpriski erinevad. Minul kergelt apelsinise mekiga, sinul mandlisema maitsega.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...